Tussen de bomen van Anloo

 

ANLOO – Bij het hunebed rechtsaf. Zo zou je de route naar het Pinetum Ter Borgh kunnen omschrijven. Tussen Anloo en Eext ligt het Evertsbos. En in dat bos ligt weer een bos. Nou ja bos: eigenlijk is het een enorme tuin met allerlei naaldbomen. Zo groot, dat het weer een bos is. Het is even zoeken want dit groene paradijsje hebben ze goed verstopt.

HUNEBED D11

Hunebed D11 foto Sybylle Kroon

 

Fietsen door het Evertsbos is geen straf. Je wordt helemaal zen van al dat groen om je heen. Kriskras fietsen we over de onverharde paden. We staan even stil bij een hunebed. En weer rijst de vraag: hoe kregen ze dat in hemelsnaam voor elkaar, die voorvoorvoorvoorvoorouders van ons uit de Trechterbekercultuur? Respect! Met een diepe buiging nemen we afscheid van hunebed D11 en fietsen verder. Op zoek naar Pinetum Ter Borgh.

 

Hoe we het pinetum uiteindelijk gevonden hebben, zie je op deze beelden.

WERELDREIS TUSSEN DE BOMEN

Pinetum Ter Borgh foto Sybylle Kroon

 

Een pinetum is dus een bos met naaldbomen en coniferen. Pinetum, pine, pinetree, pijnboom, met een beetje associeren kom je er wel. Na een half uurtje fietsen vinden we het eindelijk. Dit is wel iets meer dan een bosje kerstbomen bij elkaar hoor! Ik wist niet dat een naaldboom zoveel verschillende verschijningsvormen en kleuren had. Hier staan honderden exemplaren van over de hele wereld. Je maakt dus een soort wereldreisje tussen de bomen door. We zijn niet alleen verrast door de imposantheid van dit bos. De rust en stilte is hier oorverdovend. Je hoort alleen de vogels en het ruisen van de wind in de bomen. Een klein paradijsje, zomaar in een bos in Drenthe.

CALORIEBOM IN ANLOO

Als je dan zo dicht in de buurt van Anloo bent, neem dan vooral even een kijkje in dit schattige esdorp met die sprookjesachtige boerderijen. Plof neer op het terras van De Koningsherberg en bestel de grootste hazelnootschuimbom die je ooit gezien hebt. Die calorieën heb je er dan allang afgefietst.

 

Ook Amsterdam heeft een bijzonder bos. Echt waar!

 

 

 

One Reply to “Tussen de bomen van Anloo”

Comments are closed.