Glamperen à la Asterix en Obelix (in Hoenderloo)

 

HOENDERLOO – Wie op zoek is naar een aangeharkte camping, hoeft geen tent te boeken bij Glamp Outdoor Camp. De lelijke eend – gemaakt om over hobbelige velden te rijden zonder dat de eieren kapot rammelen – voelde zich meteen thuis op de pop-upcamping in Hoenderloo. De tenten die her en der in de natuur staan, doen denken aan een nederzettinkje dat niet zou misstaan in een Asterix en Obelix.

 

hoenderloo entree goc

POP-UP CAMPING HOENDERLOO

Glamp Outdoor Camp (GOC) is een product van de coronacrisis. Oprichter Danny Paerl zag als eigenaar van het Hoenderloose bungalowpark Roompot dat steeds meer doelgroepen op zoek waren naar een vakantiemogelijkheid in eigen land. Ook doelgroepen die geen aangeharkt bungalowpark of 13-in-een-dozijn-camping zochten maar iets avontuurlijkers. Naast zijn eigen bungalowpark, midden in de ruige natuur van de Veluwe, richtte hij een nederzettinkje met super-de-luxe, luxe en minder luxe tenten op. Het eerste Glamp Outdoor Camp was geboren. In een jaar tijd volgden nog zes locaties: alle op bijzondere locaties, zoals middenin Burgers Zoo en op Vliegveld Twente. Aan belangstelling geen gebrek: in 2020 waren alle plekken op de pop-upcampings uitverkocht. De campings blijven tijdelijk staan, na een jaar of twee, worden ze weer afgebroken om het jaar erop weer ergens anders op te poppen.

 

OP SLIPPERTJES NAAR HET SANITAIR

Goed, terug naar Hoenderloo, where it all started. De naam Glamp doet vermoeden dat het hier om glamping gaat, oftewel glamourous camping. Glamour en luxe: het zijn subjectieve begrippen. Voor wie niks verwacht, is tenttype Awaji met opgemaakte bedden, een koelkastje en kookstelletje al heel luxe. Dat je nog steeds op je slippertjes (in mijn geval door de blubber, het had net geregend) naar het sanitairgebouw moet lopen en je moet opfrissen en tandenpoetsen bij een van de 3 openbare wasbakken met koud water, maakt het iets minder luxe. Daarentegen zijn er wel veel warme douches en redelijk schone toiletten mét toiletpapier. En, niet te vergeten: er zijn hottubs. Wie iets meer te besteden heeft, boekt een luxere tent, waar je ook je eigen sanitair hebt, zoals de Panorama (met panoramadak zodat je ’s nachts naar de sterren kunt kijken), de Arcade (net een tiny house) of de romantische Dormer Cabin.

 

GLAMOUROUS EN AVONTUURLIJK?

Glamourous en avontuurlijk – twee begrippen die elkaars tegenovergestelde lijken te zijn. Toch weet GOC ze met elkaar te combineren. De ingerichte tenten (de een dus wat luxer dan de ander) liggen verspreid in een ruige omgeving, midden in de Veluwse natuur. Op deze camping ook geen animatieteams, kinderdisco en zwembaden. Wel kampvuren waarboven marshmallows worden geroosterd, chill trees, hottubs, barbecuespots, af en toe yogalessen in de natuur en een foods- en drinkbar op het centrale ‘plein’ van de nederzetting. Hier voel je de relaxte GOC-vibe, hier komt iedereen samen. Om een drankje te doen, te ontbijten, ’s avonds te eten, muziek te maken, bij het kampvuur te zitten. Alleen het everzwijn aan het spit en een grote pot met kaasfondue ontbreekt er nog aan, maar anders zou je denken in een scène van Asterix en Obelix te zijn beland.

 

HOENDERLOO, APPELTERN EN NOG 5 ANDERE

De GOC in Hoenderloo heeft als thema rust en natuur. Wil je meer vertier? Boek dan een tent in Appeltern: daar staat straattheater en live entertainment centraal. Op de website vind je ook de andere vijf pop-upcampings.

 

 

En als je dan toch op de Veluwe bent, dan mag je dit niet missen.