Vakantie in Nederland – helemaal hip&happening

 

vakantie in nederland

 

NEDERLAND – Dat Nederland een verrassend land is waar je prima vakantie kunt vieren, wist ik natuurlijk allang. Jarenlang stond mijn reisblog ‘Op wereldreis in Nederland’ in de schaduw van verre vakanties, hippe citytrips en trendy backpackbestemmingen. Vervelend? Helemaal niet. Het is niet erg om een ‘niche’ te zijn. Totdat corona om de hoek kwam kijken. Opeens is Nederland geen niche meer, maar hip&happening. Zijn de vakantiehuisjes niet aan te slepen. Worden tuinen omgetoverd tot mini-campings. Is er een run op campers. Lopen hotels in grote steden en kleine dorpen vol. En komt mijn reisblog opeens héél goed van pas. Want je wil natuurlijk wel iets meer zien dan de binnenkant van het vakantiehuis, de hotelkamer of camper.

De mooiste ontdekkingen doe je per ongeluk

Op deze website vind je allerlei tips om je vakantie, weekendje weg of dagtrip in Nederland tot een onvergetelijke te maken. Je wil toch thuiskomen met een mooi verhaal? Mijn ervaring is dat je de leukste, grappigste en meest bijzondere ontdekkingen per ongeluk doet. In mijn lelijke eend, fietsend, wandelend, droogvallend én verdwalend kom ik op de meest interessante plekken. Wist je dat Ameland op sommige plekken net een andere planeet is? Dat je in Overijssel eindeloos kunt dwalen door een groen doolhof? En dat in Zuid-Holland een stukje Provence ligt? In Drenthe een zeemuseum is?

Er is geen dorp, stad of regio in Nederland waar niet iets verrassends over te vertellen valt. Ik ben nog lang niet overál in Nederland geweest, dus als je  ijdens je vakantie of weekend weg een plek tegenkomt die ‘Op wereldreis door Nederland’-waardig is, laat het me dan weten. Een wereldreiziger is nooit klaar. Gelukkig niet…

Fijne vakantie in Nederland!

Groet, hoi, houdoe, moi, aju, Sybylle

 

PS: mijn tip voor dit Hemelvaartsweekend: fietsen door de koolzaadvelden van Groningen.

 

vakantie in nederland

 

PS 2: Deze week is een fraai boek over Nederland verschenen: Expeditie Achtertuin.