NOP: de andere bollenstreek

 

EMMELOORD – Denk je aan tulpen, dan denk je aan de Bollenstreek in Zuid-Holland. Toch kent Nederland nog een ánder gebied waar het in het voorjaar een groot bloemenfeest is. De Noordoostpolder (NOP). Lang niet zo bekend als zijn grote broer in het westen, maar daarom wel zo leuk.

INSTAGRAM-POLDER

Tulpen en windmolens. Foto Pixabay

 

Hier geen hordes Japanners waardoor je door de tulpen het bos niet meer ziet. Een Keukenhof kennen ze ook niet in de Noordoostpolder. Wel zie je hier weiland naar weiland tulpen. Ouderwetse molens kom je hier ook al niet tegen. Windmolens wel. Een Instagrammabelere polder vind je niet. Om de lente nog meer luister bij te zetten, organiseren de polderbewoners elk jaar het Tulpenfestival.

FEEST IN DE NOORDOOSTPOLDER

Bos tulpen. Foto Pixabay

 

Schilderen tussen de tulpen. Bingo tussen de tulpen. Kunst tussen te tulpen. Een expo tussen de tulpen. Een fotowedstrijd tussen de tulpen. Je begrijpt: het is een groot feest in de NOP tijdens het Tulpenfestival. En dan zijn er ook nog fiets-, wandel- en autoroutes tussen de tulpenvelden uitgezet. Die routes zijn geen jaar hetzelfde, want de bolgewassen bloeien ieder jaar op een andere plek. Wat je ook doet en waarheen je ook gaat tijdens het Tulpenfestival, de kans is groot dat je met een flinke bos tulpen thuiskomt.

MEER ‘TROPISCHE VERRASSINGEN’

Ben je nu toevallig net níet in de NOP tijdens het Tulpenfestival? Ook dan zijn er nog ‘tropische verrassingen’ in de polder te vinden. In Luttelgeest staat de Orchideeënhoeve. En iets ten noorden van dit dorp wandel je door een bijzonder bos.