Magisch plekje in Wijk aan Zee

 

wijk aan zee abri

 

WIJK AAN ZEE – Je kent het vast wel: zet een schelp tegen je oor en je hoort de zee. Niet echt natuurlijk, het is het ruisen van het bloed dat je hoort, maar toch. Het geluid van de zee is magisch. Ik kan er uren naar luisteren: de branding, de golven… het verveelt nooit.  In Wijk aan Zee hoef je geen schelp tegen je oor te zetten om de zee te horen, je gaat IN de schelp zitten.

De zee in de schelp

Die schelp is een heus kunstwerk, genaamd de Abri. De gekantelde schelp van metaal staat in de duinen. De Abri is in 1993 gemaakt door Madelon Hooykaas en Elsa Stansfield. De instructies zijn eenvoudig. Neem plaats op het bankje in de schelp, geniet van de zee en luister naar de branding. Het effect is betoverend. Het is net alsof je zelf midden in de zee staat, je wordt figuurlijk overspoeld met golven. Dat komt doordat de schelp als een soort schotelantenne fungeert en alle geluiden opvangt en laat samenkomen. Je bent even één met de zee. Een magisch plekje dus.

Relaxte plekje van Wijk aan Zee

 

Als je je eindelijk hebt weten los te weken uit die bijzondere schelp, dan kun je even verderop van deze ervaring bijkomen in de meest relaxte uitspanning van Wijk aan Zee: Sonnevanck. Dit hotel-restaurant-café is al decennialang de favoriete pleisterplaats van locals en toeristen. Hotelgasten logeren in een van de elf eenvoudige maar sfeervol ingerichte kamers. Er is geen tv en aan roomservice doen ze ook niet. Sanitair deel je met andere gasten. Wat er wel is: de zee om de hoek ( en de magische schelp!) en een grote huiskamer waar iedereen gezellig aanschuift. Het eten is ook nog eens fantastisch. Ook leuk: Sonnevanck heeft een heus schrijverskamertje. In deze eenpersoonskamer is heel wat inspiratie aan het papier toevertrouwd.

 

 

Meer schelpen vind je in Drenthe!