Thee, thee en nog eens thee in Houwerzijl

 

HOUWERZIJL –  Nee, een theefabriek is De Theefabriek in Houwerzijl niet. Wel een theemuseum, theewinkel, theehandel en een theeschenkerij met naar eigen zeggen de meest uitgebreide theekaart ter wereld. Of dat nu waar is of niet, een reisje naar het noorden van Groningen is het zeker waard. Hier hebben ze niet alleen hoge thee (high tea), maar ook torenhoge thee.

JE NEUS WIJST DE WEG

De Theefabriek. Foto van Wikimedia (c) Hardscarf
(c) Hardscarf/Wikimedia

Nu is Houwerzijl niet zo groot (170 bewoners) maar De Theefabriek heb je sowieso snel gevonden. Dit noordelijke theeparadijsje is namelijk gehuisvest in de voormalige kerk en pastorie. De panden vallen daarnaast op door hun gele accenten. Zelfs blind kun je deze plek nog vinden, je hoeft alleen maar je neus achterna te gaan. In de theewinkel zijn meer dan driehonderd verschillende theesoorten te koop.

IN DE TOREN VAN HOUWERZIJL

Thee. Foto Pixabay

 

Meer weten over thee? Dan loop je bij het theemuseum naar binnen. Dorst gekregen? Dan vlei je jezelf neer in de theeschenkerij. Bestel een kop of pot thee met wat lekkers erbij. Liever thee op stand? High tea in allerlei uitvoeringen behoort uiteraard tot het assortiment. Wie echt hogerop wil, reserveert de torenkamer. Waar vroeger de klokken hingen, is nu een intiem plekje gecreëerd waar je samen met je geliefde van torenhoge thee geniet.