Down under in Uffelte

 

UFFELTE – Drenten kunnen van die lekker nuchtere gasten zijn. Maar af en toe komen ze met bijzondere ideeën. Neem camping De Blauwe Haan in Uffelte. Daar kampeer je ‘gewoon’ in je tentje of caravan. Of je huurt een safaritent, retrocaravan of chalet. Maar je kunt ook in een wijnvat overnachten. In een omgevallen huis logeren. Of onder de grond slapen, down under in een ‘hidden house’.

PLAGGENHUT, MY ASS

Hidden house interieur

 

Van buiten ziet dat hidden house eruit als een kleine plaggenhut. Eenmaal binnen denk je: Plaggenhut? My ass!  Niks geen armoedige toestanden. Het is een verrassend ruim, licht en opvallend luxe vakantieverblijf. Het grootste gedeelte van dit hutje zit namelijk verstopt onder de grond.  Zoek je nog een plekje waar je ultieme rust wil ervaren, een boek wil schrijven of in retraite wil gaan? Zoek niet verder. In dit hutje (wel in Drenthe, maar nog net niet op de hei) valt niemand je lastig.

BINGEWATCHEN ONDER DE GROND

Mocht je nu denken: wat moet ik in zo’n donker hol? Om te beginnen: het is geen duistere crypte waar je in verdwijnt. Lichtkoepels zorgen ervoor dat je echt wel kunt zien of het dag of nacht is. Vervelen doe je je ook niet. Er staat down under een heuse thuisbioscoop op je te wachten. Hier kun je bingewatchen tot je erbij neervalt. Dat neervallen doe je dan weer in een van de fijne bedden. Voor de broodnodige vitamine D-aanmaak kruip je naar boven, naar het privéterras. Ben je na een tijdje kluizenaarschap wel toe aan gezelschap? Boven je woont een hele campingpopulatie. Maar als je liever down under blijft, vindt niemand dat gek.

 

Hidden House Slaapkamer

MEER GEKKIGHEID IN UFFELTE

Liever met beide beentjes op de begane grond? Op kampeerterrein De Blauwe Haan kun je ook een omgevallen huis huren. In het Fallen House logeer je in een kunstwerk, waar geen muur en vloer gelijk lijkt. Dit kleurrijke kampeerhuis heeft een sauna en een jacuzzi. Gekke mensen, die Drenten. Ik hou ervan!