De koeken van ‘t Haasje Warmond

 

WARMOND  – Het begon zo’n 25 jaar geleden met een Senseomachientje en een tosti-ijzer. Tegenwoordig is het terras bij camping ‘t Haasje aan de Kagerplassen in Warmond een stuk uitgebreider uitgerust. Maar de nostalgische sfeer van toen is er nog steeds. Hier geen iced latte en quinoasalade op de lunchkaart, maar eenvoudige lunchgerechten en de lekkerste koeken. Precies wat de vermoeide/hongerige/wachtende fietser of wandelaar nodig heeft voor of na de oversteek naar Kaageiland.

BIJ PONTJE WARMOND – DE KAAG

Terras 't Haasje bij Warmond. Foto Sybylle Kroon

 

Dit schattige uitspanninkje vind je niet zomaar. Het ligt aan het einde van de kronkelige Boekhorsterweg, ten noorden van Oud Ade, pal aan het water van de Kagerplassen. Een klein paradijsje voor watersporters, fietsers, wandelaars en kampeerders, getuige de drie campings die hier te vinden zijn. Camping ‘t Haasje is er een van. Het bijbehorende terras kijkt uit op de veerpont naar het eiland Kaag. Een pontje voor maximaal twaalf personen en fietsen, dus je begrijpt dat je op mooie dagen wel eens moet wachten. En dan kan prima op het terras van ‘t Haasje.

 

Fietspont Warmond - Kaag foto Sybylle Kroon

WENDY’S KOEKEN

Wendy's gevulde koeken. Foto Sybylle Kroon

 

Frans en Wendy de Haas. Foto Sybylle Kroon

 

Frans en Wendy de Haas bestieren de camping ‘t Haasje sinds 1995. Frans (61)  is derde generatie campingeigenaar en verzorgt de bediening op het terras. Zijn vrouw Wendy (63) is de keukenprinses. Zij is verantwoordelijk voor alle hapjes uit de keuken én de zelf gebakken appeltaart, gevulde koeken en koektrommelkoekjes. Regelmatig vragen gasten naar het recept van Wendy’s appeltaart, samen met de gevulde koeken het meest populaire gerecht van de menukaart. “Dat recept mogen ze hebben, maar ik verklap één geheim ingredient niet”.

LEKKER OUBOLLIG

sfeerbeeld 't haasje. Foto's Sybylle Kroon

 

Mocht het slecht weer zijn, kan je ook binnen zitten. Dan zit je tussen allerlei nostalgische spullen. “Dat oubollige hoort er gewoon bij”, lacht Wendy. Zelfs na 25 jaar zijn ze nog steeds enthousiast: “Het is onze passie”. Toch is ‘t Haasje niet voor eeuwig: “Over een paar jaar houden we ermee op. De volgende generatie, onze zoon Jeffrey en zijn vriendin, staat klaar om de camping en terras over te nemen”, vertelt Frans. “Maar zover is het nog niet, we vinden het nog veel te leuk”.

 

Bij camping t Haasje in Warmond. Foto Sybylle Kroon

 

Camping/terras ‘t Haasje
Boekhorsterweg 22
Warmond