Vliegerparadijs op Schier

 

SCHIERMONNIKOOG  –  Ingrediënten voor de ultieme vliegerdag: een lekker windje, een vlieger en ruimte. Nu is dat laatste op veel plekken in Nederland best een probleem. Maar niet op Schiermonnikoog. Daar heb je letterlijk en figuurlijk een zee aan ruimte. En laat daar nu net een vliegerparadijsje zijn.

EIN-DE-LO-ZE STRANDEN OP SCHIERMONNIKOOG

Eindeloze strand van Schiermonnikoog. Foto Pixabay

 

Het is niet zo gek dat Thijs’ Vliegerparadijs op Schier is beland. Op dit meest oostelijke Nederlandse Waddeneiland waait het bijna altijd en je hebt er ein-de-lo-ze stranden. Sterker nog: hier vind je een van de breedste stranden van Europa, dus uitwaaien en vliegeren kan je hier als de beste. Bij Thijs kun je trouwens ook strandzeilen. Hij geeft zijn workshops vliegeren en strandzeilen aan gezinnen, teams en bedrijven. Maar je kunt hem ook privé boeken. Om te vliegeren of te strandzeilen dan, hè?

VERBODEN VOOR AUTO’S

Rode vuurtoren van Schiermonnikoog. Foto Pixabay

 

Groningen stelt dat er niets boven Groningen gaat. Nou, dat valt nog te bezien. Want boven Groningen ligt…. Schiermonnikoog. Hoewel het eiland bij Friesland hoort, ‘wandelt’ het steeds verder oostwaarts. En ligt nu voor een deel ook boven de provincie Groningen. Om op Schier te komen, pak je de boot vanaf Lauwersoog. De auto laat je staan, want die zijn verboden op het eiland. Je gaat naar Schier voor rust, frisse lucht, natuur en ruimte. Maar er zijn ook andere bezienswaardigheden en bijzonderheden. Zoals:

  • Er is één dorp op het eiland: Schiermonnikoog.
  • In het dorpscentrum staat een ‘poort’ van walviskaken.
  • Er zijn 1500 soorten schelpen te zien in Schelpenmuseum Paal 14.
  • Hotel Van der Werff is het oudste hotel van het eiland.
  • Bunker Wasserman staat op het hoogste punt van het eiland.
  • Er zijn twee vuurtorens – een rode en een witte. Alleen de rode is nog in gebruik.

Lees ook:
Schipbreuk op Texel
Schelpen zoeken in Drenthe